На останній сесії Червонослобідської сільської ради депутатський корпус проголосував за безоплатне прийняття у комунальну власність ЦРЛ.

– До бюджету громади закладено кошти на  базові витрати, які раніше забезпечував район (енергоносії тощо). Ми сподіваємося на тісну співпрацю із навколишніми громадами стосовно спільного забезпечення перспектив розвитку для медичного закладу, що є провідним для Черкаського району, – зазначив голова Червонослобідської ОТГ Олександр Литвиненко.

– В умовах сучасних викликів, які ставить перед медичною галуззю пандемія коронавірусу, громадам особливо важливо подбати про оновлення медичної бази лікарні, що дозволить своєчасно діагностувати і надавати допомогу хворим, – додає головний лікар Черкаської центральної районної лікарні Микола Гуськов. – Йдеться про спільні зусилля для загального блага – і найважливішим для нас сьогодні є придбання комп’ютерного томографа, що допоможе не лише в боротьбі з поширенням коронавірусу, але й у своєчасній допомозі хворим з інсультами, кількість яких в Україні стабільно зростає.