На звернення до депутатів Черккаської міської ради на базі КП «Черкасиводоканал» відбулася зустріч голів фракцій різних політичних партій з провідними фахівцями підприємства. На порядку денному – ознайомлення та обговорення критичного фінансового стану комунального підприємства.

 Під час зустрічі директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко докладно розповів про сьогоднішні фінансові складнощі на підприємстві, які виникли внаслідок недосконалої політики ціноутворення, невиконання державою прийнятих законодавчих актів щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах, яка сьогодні складає майже 52 млн. грн..

 Дефіцит коштів призводить до прогресуючого зростання кредиторської заборгованості та не дозволяє підприємству забезпечувати виконання зобов’язань по поверненню субкредиту, отриманому для реалізації спільного з МБРР інвестиційного проекту “Розвиток міської інфраструктури”.

 Керівник підприємства зазначив, що через ці та ряд інших чинників, підприємство опинилось на межі банкрутства і такі умови діяльності призведуть до повного припинення водопостачання обласного центру.

 Крім того, через діючі збиткові тарифи підприємство не в змозі забезпечити заробітну плату для гідного життєвого рівня. Як наслідок –за останні шість місяців з водоканалу звільнилися 85 кваліфікованих працівників.

 У зв’язку з теперішнім становищем необхідно негайно приймати заходи для підтримки комунального підприємства. Адже у підприємства єдиним джерелом погашення заборгованості за минулі періоди є лише поточні кошти, які необхідно спрямовувати на водопідготовку і водовідведення, в тому числі, виплату заробітної плати працівникам підприємства.

 Для погашення зобов’язань, пов’язаних із обслуговуванням субкредиту МБРР, перед міським бюджетом та Міністерством фінансів України колектив КП «Черкасиводоканал» звернувся до депутатів з проханням виділення підприємству фінансової підтримки в сумі 16489,4 тис.грн..

 За результатами зустрічі, проведеної з депутатами Черкаської міської ради, обговорено пропозиції та спільні заходи для вирішення фінансових проблем. Депутатів схвилювала ситуація, яка виникла на комунальному підприємстві. Голови фракцій погодилися надати фінансову підтримку підприємству, розглянувши це питання на найближчій сесії міської ради шляхом коригування видатків з міського бюджету.

 Без фінансової підтримки, робота підприємства в зазначених умовах буде зупинена. Колектив КП «Черкасиводоканал» сподівається на позитивне вирішення питання.