Фігурантка створювала сторінки у соцмережі, на яких продавала неіснуючий одяг. Вимагала передплату, після — не відповідала покупцям. Слідчі відкрили кримінальне провадження. Інформують у нацполіції Черкащини.

Співробітники кіберполіції в Черкаській області спільно зі слідчими відділу поліцейської діяльності №2 Золотоніського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Золотоніської оружної прокуратури припинили протиправну діяльність жінки, яка у соцмережі продавала неіснуючий товар.

Правоохоронці встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетна 26-річна мешканка Чорнобаївського району.

Дівчина створювала фейкові сторінки в соціальній мережі, на яких розміщувала оголошення про продаж одягу.

Після здійснення замовлення потерпілими, жінка в особисті листування уточнювала деталі замовлення та вимагала передплату за товар. Отримавши гроші, підозрювана не відповідала користувачам, які здійснили оплату.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання підозрюваної. Працівники поліції виявили та вилучили речові докази, що доводять причетність жінки до вчинення кримінального правопорушення. У вчиненому правопорушниця зізналася.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

На даний час тривають слідчі дії, встановлюються всі особи, які могли постраждати внаслідок шахрайських дій.

Слідство триває.