До чергової частини Черкаського відділу поліції надійшло повідомлення про викрадення ліфтового обладнання в одному із будинків міста. Повідомляють в нацполіції Черкащини.

Оперативники, що проводили перевірку по даному факту встановили, що в багатоповерхівці ліфтер проводив профілактичні роботи. Зняв ліфтове обладнання, поставив на сходовій клітині на другому поверсі, і спустився в ліфтову. Після цього воно зникло. Під час пошукових заходів поліцейські встановили особу причетну до даного кримінального правопорушення. Ним виявився черкащанин, який проживає в цьому ж будинку. Як розповів чоловік, він йшов додому по східцях, побачив металеві предмети і вирішив їх вкрасти. З дому виніс мішок, все погрузив і відніс на один із пунктів прийому брухту.

Речові докази по справі вилучено. Черкаським відділом поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,  або громадських робіт на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.