Повідомлення про пожежу на вулиці Гоголя у Черкасах надійшло до поліції опівночі 7 березня. На місце події негайно виїхала бригада ДСНС та слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції. Рятувальники швидко загасили палаючий автомобіль Skoda Oktavia, а поліцейські провели огляд місця події. Правоохоронці вилучили речові докази та записи з камер відеоспостереження. Розповіли в пресслужбі нацполіції Черкащини.

Після вивчення отриманих доказів оперативники карного розшуку встановили, що єдиною ймовірною причиною пожежі був підпал автомобіля, а до скоєння злочину причетний чоловік, який ймовірно проживає у тому ж будинку. За допомогою службової собаки правоохоронці здійснили оперативно-розшукові заходи. Коли собака довела до дверей, де мешкав зловмисник, у квартиру ввійшли спецпризначенці.

Правопорушника затримали у процесуальному порядку. Місцевого 36-річного жителя помістили до ізолятора тимчасового тримання під варту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна. За погодженням із Черкаською окружною прокуратурою затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.