Черкаські школи не встигнуть до вересня придбати меблі та методичні матеріали для першокласників. Про це Суспільному повідомив директор Департаменту освіти Черкаської міськради Сергій Воронов.


За словами Воронова, причиною є те, що депутати міськради не проголосували за співфінансування реалізації програми “Нова українська школа” в обласному центрі.

Директорка черкаської школи №28 Тетяна Скорик зазначила, що комплект нових стільців і парти для першого класу вартує 16 тисяч гривень. Для школи пів сотні наборів меблів придбали в приватного підприємця в борг.

Зі слів Тетяни Скорик, тендер на придбання меблів не провели, тому що на рахунок школи не надійшли кошти субвенції. Тож парти в борг поки що закупили лише для двох із чотирьох класів. Є кабінети, де залишили старі столи.

За відсутності фінансування не закуплять й методичні матеріали, додала Тетяна Скорик.

Для забезпечення перших класів усім необхідним у Черкасах із держбюджету надійшло 4 мільйони 700 тисяч гривень субвенції, зазначив директор Департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Сергій Воронов. Однак освоїти кошти можна за умови співфінансування із місцевого бюджету:

“Ми подали пропозицію ще близько місяць тому. Щоб утворити співфінансування, щоб наші школи змогли використовувати на закуплю парт і всього іншого. Проте близько місяця сесія не збирається. А якщо зараз не замовити парти, вони можуть надійти не раніше жовтня, тому для нас є важливим голосування за таке співфінансування. 2,5 мільйона ми вже знайшли в департаменті, щоб передбачити для співфінансування”.

Нагадаємо, депутати Черкаської міськради протягом місяця не збираються на сесії. Крайній раз позачергове пленарне засідання скликалося 1 липня, коли у порядку денному було два питання: про звільнення секретаря міськради та заступниці міського голови. Так, із 43-ох депутатів присутніми були.

Зі слів Сергія Воронова, цьогоріч у Черкасах до першого класу піде три тисячі школярів.

Коментар міського голови Черкас Анатолія Бондаренко нам отримати не вдалося: протягом дня на телефонні дзвінки він не відповідав, на робочому місці журналісти його не застали. Щойно отримаємо – повідомимо.