На базі спортивного комплексу «Чайка» 10-16 червня у Києві відбулися Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту (кордові моделі) (ІV ранг).

Черкаську область на змаганнях представили 6 вихованців КЗ «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» під керівництвом Сергія Рябухіна. У Всеукраїнських відкритих змаганнях вони зайняли І командне місце. А Сергій Рябухін нагороджений грамотою за підготовку команди-переможця.

У класі F2А (швидкісні моделі) Антоненко Дмитро зайняв І місце. У класі F2С (гоночні моделі) Попов Кіріл виборов ІІ місце. Плаксюк Андрій зайняв ІІІ місце у класі моделей літаків F2В (пілотажні моделі). А екіпаж гоночної моделі F2E у складі Коробейника Микити та Брунова Олексія виборов ІІІ місце для КЗ “ЧОЦНТТУМ Черкаської обласної ради”.

Загалом у змаганнях взяли участь 9 команд з різних куточків України: Волинської, Черкаської, Хмельницької, Донецької, Дніпропетровської, Київської областей та команди міста Києва.

Програмою змагань були передбачені тренувальні запуски та старти. Боротьба проходила у п’яти класах моделей, на яких діти продемонстрували швидкісні та пілотажні можливості кордової авіації.