Придніпровська та Соснівська СУБ за три місяці цього року заборгували ТОВ “Черкасиенергозбуту” понад 3 мільйони гривень.

Про це сьогодні під час вранішньої наради у мерії повідомив керівник ТОВ «Черкасиенергозбут» Євгеній Лут, пише “18000”.

Як повідомив керівник у коментарі “Вісімнадцять три нулі”, Соснівська СУБ за три місяці заборгувала майже 1,787 мільйона гривень, Придніпровська – 1,597 млн. грн. Остання служба написала відстрочку, але згідно графіку кошти не сплачувалися. У СУБі кажуть, що рахунки заарештовані. Соснівська СУБ навіть не написав гарантійного листа.

– Від нашого товариства залежить енергопостачання до комунальних установ міста та області. Якщо ми не зможемо по передплаті купувати електроенергію, то ми лишимо без постачання всю область. Історично склалося, що і населення, і бюджетні установи платять із затримкою у місяць. На сьогодні загальна сума касового розриву складає 160 мільйонів: 120 – по населенню, ще 40 – по бюджетним установам, – наголосив Лут.

Натомість представники СУБів стверджують, що не мають права підняти тариф, а чинний – не відповідає реальній вартості.

– Зараз тривають конкурси на управління СУБами і ми маємо ризик, що коли будуть створені нові юридичні особи, то борг стягувати незрозуміло із кого потім доведеться. СУб “Митниця” вже збанкрутувала і вони мають перед нами борги. Кошти СУБи мали, але вони витратили їх на інші потреби, – наголосив Євгеній Лут.

Як повідомив він на вранішній нараді, ТОВ “Енергозбут” має намір звернутися до суду з позовом про стягнення заборгованості та розірвання договору. Це можна зробити у судовому порядку, якщо заборгованість сягає більше двох місяців.