Виявляється, працюючи у Черкаському міськвиконкомі, навіть отримуючи лише офіційні виплати, можна непогано поліпшити своє фінансове становище. Це переконливо доведла команда “свободівців”, які працевлаштувались в цей орган місцевого самоврядування “пачками”. Бо ж можна навіть з “голою” трудовою книжкою і відсутністю будь-якого досвіду отримувати захмарну зарплату. І часто для цього можна й на роботу не ходить.

Про фантастичні фінансові звершення черкаських “націоналістів” (як вони самі себе гордовито називають) на своїй сторінці у “Фейсбук” написав черкаський журналіст Сергій Костенко.

“Отже з моменту як “Свобода” прийшла до влади в Черкасах і по серпень 2019 року з міського бюджету вони отримали 6,5 млн. грн. у вигляді зарплат (ну і ще накиньте близько 40% податків на цю суму)”, – порахував Костенко і подав своєрідну бюджетну довідку.

Тож, абсолютними рекордсменами по заробітках в міськвиконкомі, за інформацією Костенка, стала родина секретаря міської ради, яка в сумі заробила майже 1,5 мільйони гривень, а точніше – 1485536. З них Ярослав Нищик отримав – 1 048 387 грн, а його дружина Тетяна – 437 149 грн. І, це скажу вам – не лише зарплатня. Родина не соромиться користуватися пільгами, які надає держава і регулярно отримують і матеріальну допомогу і “оздоровчі”. Хоча показати справедливу ціну, яку вони віддали за нову автівку посоромилися. І тому замість витрачених 13 тисяч доларів задекларували лише 4 тисячі.

Далі по отриманим коштам стоять заступники мера Ігор Коломієць – 1 171 929 грн і Юрій Ботнар – 986 764. З ними схожа ситуація відносно різноманітних матеріальних допомог. Що поробиш… сутужно нині жити на зарплату держслужбовця.

Директори департаментів соцполітики і освіти Олег Гудзенко і Сергій Воронов недалеко відстали від заступників мера і отримали 859 434 грн (Гудзенко) і 850 474 грн (Воронов) відповідно. Про матеріальні допомоги я вже нагадувати не буду.

Керівник КП “Дирекція Парків” Андрій Куча також значно підсилив своє фінансове становища і заробив 104 818 грн, що значно вище цифри попереднього керівника Володимира Стойка – 62 546 грн. Зазначу, що в ролі керівника Андрій Куча не так і давно, але з його окладом в нього все ще попереду.

Відносно краща ситуація в заступника директора КП “Міськсвітло” Павла Собка – 208 914 грн. Але на відміну від “дирекції парків” він працює значно довше, і тому на загальному фоні його дохід виглядає значно гірше.

Іван Косенко, який числиться в Департаменті соцполітики, але його неможливо знайти на робочому місці заробив 220 153 грн, а Віталій Козир, під якого було створено ціле управління (патріотичного виховання) – 266 357 грн.

Значно гірша ситуація в Антона Ведули (81 098 грн), Максима Рудика (90 000 грн) та Оксани Ковбоші (64 016 грн). Але Максиму паритися не обов’язково, адже його як Косенка на робочому місці не буває, а у Оксани все ще попереду – адже вона зовсім недавно стала заступником директора Департаменту соціальної політики.

Ну і на останньому місці буде син Ігоря Коломойця, який, як спортсмен, отримав за цей період стипендію в розмірі 60 000

“Зазначу, що цей перелік свободівців неповний і з часом буде доповнений новими прізвищами і оновленими цифрами. Головне щоб міськрада вчасно давала відповіді”, – додав журналіст.

До того ж, як зазначають інші черкаські журналісти в коментарях до допису, всі члени партії “Свобода” нібито сплачують 10% від доходу в партійну касу, як членські внески. Тобто партійна структура мала за 1,5 роки за рахунок черкаських платників податків мала поповнитися на 650 тис. грн. Тому і зрозуміло, чому столичні партійні функціонери так запекло захищають своїх ставлеників у владі. Щоб традиція “тягнибаксів” не переривалася…