У понеділок, 4 червня, на площі перед міською радою стартували Дні сталої енергії. Упродовж тижня легко та доступно в Черкасах говоритимуть про енергоощадність. Просвітницькі заходи як для дорослих, так і для дітей відбуватимуться на різних локаціях. Увесь цей час їх знайомитимуть із тим, навіщо берегти природні ресурси, як це можна роботи та яким чином це впливає на наше довкілля.

Як розповіла директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, Черкаси є представником асоціації «Енергоефективні міста України», а з березня 2012 року стали підписантом Угоди Мерія. Вона, серед іншого, передбачає скорочення споживання енергії та власних викидів СО2 щонайменше на 20% до 2020 року. Тож в рамках цієї ініціативи сьомий рік поспіль у нашому місті й проводять Дні сталої енергії.

blank

– Вони мають на меті виховання раціонального поводження з навколишнім середовищем, відповідального використання природніх ресурсів та енергії в цілому. Як сонячної , так і водної чи повітряної, – говорить вона. – Наша планета, на жаль, вичерпує свої ресурси і нам, її жителям, треба піклуватися про неї взамін того, що вона нам дарує. Власне, завдяки таким акціям ми хочемо привернути увагу людства до цієї проблематики.

blank

Дні сталої енергії в Черкасах триватимуть до 7 червня. Зокрема, в обласному центрі проводитимуть численні виставки, тренінги, майстер-класи, екскурсії, інтерактивні ігри та науковий пікнік.

Під час офіційного відкриття заходів учасників привітав заступник міського голови Ігор Волошин.

blank

– Ми все частіше повинні замислюватися над тим, як на довкілля впливає те, чи вимкнули ми світло, наскільки економно користуємося водою, – говорить він. – Від таких, на перший погляд, елементарних речей залежить наше майбутнє. Я вдячний усім педагогам та численним громадським організаціям за увагу до цієї тематики.

blank

У рамках акції діти просто неба заспівали гімн «Екологічної варти» та через театралізовану виставу пояснили своїм одноліткам про ймовірні наслідки для екології від недбалого ставлення людини до природи.