Система цивільного захисту Черкащини діє злагоджено та результативно. Про це сказав голова ОДА Юрій Ткаченко на заході з передання рятувальникам нової техніки.

Підрозділи ДСНС області отримали шість пожежних автомобілів. Зокрема, п’ять із них (на шасі вітчизняного КрАЗу) придбані коштом державного бюджету, ще один (на шасі МАN) – коштом міського бюджету Черкас.

blank

– Буревії минулого літа, пожежі на торфовищах, зимова негода – це все було нашим спільним тестом, – зауважив очільник області Юрій Ткаченко. – І вважаю, що ми його склали. Водночас виконання важливих завдань із запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їхніх наслідків неможливе без сучасної пожежної техніки. Нинішнє поповнення автопарку підрозділів ДСНС області (чергове, до речі) – це є реалізація державної політики на практиці, як і інші заходи задля забезпечення рятувальників належними умовами праці. З боку обласної влади ми й надалі надаватимемо потрібну підтримку. Як робили це досі. Бо лише спільно ми можемо максимально ефективно дбати про безпеку наших жителів.

blank

Також голова ОДА подякував керівництву Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області та всьому особовому складу за співпрацю та належну роботу.

blank

– Нова техніка дозволить рятувальникам більш ефективно реагувати на надзвичайні події та якісно виконувати покладені на нас завдання, – сказав начальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь. – Ці авто відрізняються не лише покращеними технічними можливостями та укомплектованістю сучасним обладнанням і спорядженням, вони мають більш комфортні умови для транспортування особового складу.

blank

Нові пожежні автомобілі спрямують у пожежно-рятувальні підрозділи Уманського, Чигиринського, Лисянського, Драбівського районів, а також Черкаського гарнізону Управління ДСНС області.