Спеціалісти землевпорядної служби Черкаської області за січень – липень цього року надали громадянам і юридичним особам 16,4 тис. платних послуг, за які сплачено 1 млн 814 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Найбільше коштів, майже 1,6 млн грн, надійшло до місцевих бюджетів області за надання відомостей із Державного земельного кадастру. Також 116 тис. грн заявники сплатили за обов’язкову й добровільну державну експертизу землевпорядної документації (855 шт.).

Усього протягом зазначеного часу Держгеокадастр Черкаської області надав 84,9 тис. адміністративних послуг, із яких більшість – 80,7% (68,6 тис. шт.) – безоплатно.

Довідка:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України територіальні органи Держгеокадастру надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитися з адресами ЦНАПів у Черкаській області на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру.