Цього року в Черкаській області призов на військову службу відбувався в умовах карантину влітку. Через пандемію його перенесли й стартував він на початку червня.

Сьогодні під час пресконференції військовий комісар Черкаського обласного військового комісаріату Сергій Лобан повідомив, що цього року призов пройшов без порушень і призвали 605 людей до лав української армії, пише “Zmi.ck.ua”.

“Усі юнаки були відправлені до військових частин. Більша частина з них пішла на військову службу з власних бажань. Це десь 80 відсотків від усієї кількості призовників”, – зазначив Сергій Лобан.

За словами заступника військового комісара Черкаського обласного військового комісаріату, начальник відділу комплектування та призову Олега Петрова всі призовники були забезпечені засобами індивідуального захисту.

“Навіть тих, кого ми відправляли, забезпечували з розрахунку, щоб їм вистачило на 24 години засобів захисту.  Крім того, кожен призовник був протестований на COVID-19. Ми приймали призовників тільки з ПРЛ-тестами”, – зазначив Олег Петров.

За їхніми словами, юнаки, що прибули у військові частини протягом двох тижнів будуть проходити обсервацію. Тільки після цього в них почнеться навчання.