Священик Черкаської єпархії ПЦУ Олексій Широков у соцмережах засуджував і висміював українську армію, підтримував росію та так звані ЛНР\ДНР. За це він отримав позбавлення права обіймати державні посади на 10 років. Це уже друга судимість цього священика на ґрунті російсько-української війни. За пропаганду війни йому присудили умовний термін. Про це йдеться у вироку Оболонського районного суду міста Києва від 20 червня, пише сайт 18000.

Згідно з матеріалами суду, протягом січня-квітня чоловік у «Однокласниках» розміщував текстові та графічні матеріали із закликами до підтримки дій росії та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території.

blank

Скрін-шот з Однокласників

Також публікував фото та відео матеріали, що виправдовують та визнають правомірною збройну агресію росії проти України, символіку комуністичного тоталітарного режиму, символіку та агітаційні матеріали невизнаних так званих ЛНР і ДНР, а також інші агітаційні матеріали на підтримку армії та влади Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України.

blank

Скрін-шот з Однокласників

19 березня чоловік взяв участь у створенні ютуб-відео (зветься «Обращение настоящего киевлянина к украинцам и россиянам» – ред.) із виправданням та визнанням правомірності збройної агресії росії.

У суді чоловік визнав свою провину. Суд кваліфікував його дії за ч. 1 ст. 111-1 ККУ як публічне заперечення здійснення збройної агресії росії проти України та публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Суд визнав священика винуватим у вчиненні кримінального проступку та призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на строк 10 років.

Обставиною, що пом’якшує покарання, визнано щире каяття.

Портал Судова влада опублікував ПІБ судимого: його звати Широков Олексій Олександрович.

blank

Зазначається, що він уродженець Києва. Працює єпархіальним священиком православної церкви України Черкаської єпархії.

Широков уже має судимість.

blank

Скрін-шот з Однокласників

22 квітня вироком Дарницького районного суду Києва він визнаний винним за ст. 436 КК України (пропаганда війни). Засуджений до 3 років позбавлення волі і звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.