Як розповіла заступник директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко, у Територіальному центрі надання соціальних послуг м. Черкаси  встановили два пандуси та подвійні поручні на сходах.  Це особливо актуально для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які відвідують заклад. Зокрема, у Черкасах Територіальний центр обслуговує понад 5 тисяч містян, серед яких є маломобільні люди.

За її словами,  приміщення територіального центру надання соціальних послуг раніше використовувалось, як дитсадок, і, відповідно, мало занижені поручні. Для зручності  відвідувачів центру за кошти міського бюджету були здійснено відповідні кроки. Загалом на переобладнання подвійних поручнів – для дітей та людей старшого віку, а також – встановлення пандусів було використано 130 тисяч гривень.

Крім цього, в рамках реалізації проекту “Покращення можливості активності для людей похилого віку”  Територіальному центру «Спілка громадських організацій людей з інвалідністю Києва» подарували сучасний підйомник, який дозволяє перемістити інвалідний візок там, де неможливо встановити пандус.

Персонал територіального центру навчили користанню підйомником. Після оновлення  особисто перевірили доступність будівлі директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко та президент Спілки громадських організацій людей з інвалідністю Києва Олександр Ворона.

Міська влада Черкас й надалі працюватиме, аби об’єкти соціального призначення були доступними для всіх громадян нашого міста.