12 лютого на засіданні виконкому виносився на розгляд склад ініціативної групи для створення громадської ради при виконавчому комітеті Черкаської міської ради. Про це повідомляє  «Інфоміст».

До ініціативної групи мали б входити:

Дубовий Олексій – начальник відділу підтримки громадянського суспільства

Кисельов Петро – представник ГО «Білий корпус»

Кривденко Олександр – представник ГО «Об’єднані патріотичні сили в Черкаській області»

Кузьменко Валерій – представник ГО «Білий Молот»

Степаніщенко Андрій – представник релігійної громади Істино-Православної Церкви «Семи Архангелів».

blank

Член виконавчого комітету Ігор Зайчук зазначив, що треба збирати та подавати на склад представників дієвої громадськості, а не склад ГО, про які ніхто не чув.

Заступник міського голови, Юрій Ботнар зауважив, що виконком вже має не тільки представників громадських організацій, а й складається з осіб, які обрані представниками влади, тому питання про створення громадської ради потребує переосмислення.

Представник ініціативної групи Степаніщенко Андрій відповів на зауваження так: «У виконкомі немає представників громадськості. Є політичні рухи, а громадськості – немає. Щоб розуміти різницю, треба вичитувати закони і бути більш фаховим представниками суспільно-політичного… У нас є велика бездуховність і у виконавчих органах влади в тому числі».

Також священник зауважив, що до складу виконкому входить дуже мало «черкасів», тому він вважає за потрібне створити громадську раду саме із черкащан.

Міський голова зробив зауваження Отцю Андрію: «Ваша риторика не українська і не християнська. Незалежно від того, де людина народилася, яке має віросповідання, якщо вона є патріотом України, то вона є патріотом».