Відгукнувшись на запит міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича, Черкаська міська рада спільно з благодійним фондом «Одіссей Черкаси» доставили в Миколаїв гуманітарну допомогу: дві машини з продуктами харчування, одягом, засобами гігієни. Інформує пресслужба міської ради.


Наше місто продовжує підтримувати інші регіони України, які через війну, розв’язану російським агресором, опинилися у скрутному становищі. Зокрема, знову зібрали й відправили в Миколаїв 2 машини з гуманітарною допомогою.

«Дякуємо черкаському міському голові Анатолію Бондаренку, його заступникам Сергію Тищенку, Марині Гаркавій та всім, хто фінансово та інформаційно підтримав нашу акцію, щоб забезпечити Миколаїв необхідними продуктами харчування та речами в холодну пору року. Допомога піде цивільному населенню, яке постраждало внаслідок агресії рф та військовим, які захищають південь України», – говорить фахівець департаменту житлово-комунального комплексу Артур Акопян.

За словами Артура Акопяна, також доєдналися до благодійної акції адміністрація черкаської ЗОШ № 26 ім. Ігоря Момота, передавши для миколаївців тушкованку. «Фабрика кави. Черкаси» передали каву для захисників на блокпостах і в окопах, та для медиків, які цілодобово борються за життя воїнів. «Січ волонтери» передали для людей Миколаєва 20 великих продуктових наборів. Проект «Всі по 10» допомогли у зборі коштів на паливо, аби доправити вантаж до Миколаєва і далі транспортувати в пункти призначення.

Представникам міської адміністрації Миколаєва привезли подарунок із Черкас – збірку поезій «Кобзар» Тараса Шевченка.

«Підтримувати українські міста, які нині перебувають на передовій боротьби із підступним ворогом, – наш обов’язок. Тільки разом ми сильніші й тільки разом ми вистоїмо, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Вдячний кожному, хто допомагав і продовжує допомагати армії, переселенцям та всім українцям, які живуть під обстрілами. Тримаємо стрій», – зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.

«Наше місто перебуває в тилу і тримає трудовий фронт, робить усе для найскорішого наближення перемоги України. Ми повинні підтримувати армію, допомагати містам, які постраждали від російської навали, надавати прихисток людям, котрі змушені тікати від війни. І саме в єдності наша сила. Упевнений: лише спільні дії та єдина мета є тими кроками, які наближають нашу Перемогу», – говорить перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

«Із перших днів війни Черкаси стали дійсно тиловим форпостом в Україні, – говорить заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава. – І не тільки тому, що логістично розташовані в центрі держави, а й завдяки принциповій позиції єдності та взаємодопомоги, яку поставив перед нами очільник нашої черкаської громади. Загалом із початку активної фази війни Черкаси спрямували десятки вантажів до Харкова, Києва, Чернігова та інших постраждалих куточків України. Завдяки згуртованості містян ми можемо допомогти цим регіонам і людям, які приїздять до нас, одержати перемогу в спільній боротьбі проти ворога».