Аби підсилити обороноздатність України в умовах воєнного стану, місто Черкаси значну частину своїх видатків спрямувало на допомогу державному та іншим місцевим бюджетам. Відтак увійшли до трійки кращих міських територіальних громад за низкою показників. Інформує пресслужба міської ради.

Аналіз видатків за 9 місяців 2022 року свідчить, що трансферти з місцевого бюджету Черкас до державного бюджету становлять 81,4 мільйона гривень або 62,1%.  І Черкаська міська територіальна громада посідає третє місце серед схожих у державі (після Дніпровської та Полтавської) за  обсягом запланованих видатків бюджету по трансфертах до державного бюджету та друге – за обсягами виконання таких видатків.

Так само третє місце посіли Черкаси і за обсягом виконання трансфертів до інших місцевих бюджетів – видатки нашого міста за цими показниками становлять 20 мільйонів гривень або 39,9%.

Загалом частка трансфертів з місцевого бюджету в загальному обсязі касових видатків становить 5,1%.

«Фінансові показники свідчать, що в умовах воєнного стану в Україні Черкаси значну частину своїх видатків спрямували на допомогу державному та іншим місцевим бюджетам, оскільки зараз у цьому є нагальна потреба для держави, для життя та безпеки людей», – говорить директорка департаменту фінансової політики Тетяна Харенко.

За словами Тетяни Харенко, бюджетні кошти були направлені на підтримку Збройних Сил України, силових та спеціальних структур, які в умовах воєнного стану боронять нашу державу від агресора, забезпечують гасіння пожеж, ліквідацію наслідків ракетних обстрілів рашистів, роботу «Пунктів незламності» тощо. Також це підтримка добровольчих формувань, які виконують завдання з охорони черкаської громади, допомога нашим захисникам у ремонті майна, пошиття одностроїв і багато іншого.

«Злагоджена та професійна робота виконавчого комітету, всієї команди міської влади дала результат – і Черкаси посіли лідируючі позиції за низкою показників, – відзначив міський голова Анатолій Бондаренко. – Дякую всім платникам податків нашого міста, завдяки яким черкаська громада стала лідером у допомозі державним органам влади для підсилення обороноздатності країни, для пришвидшення нашої Перемоги».