Чиновники черкаського ДАБК гальмують роботу гімнастичної зали. Про це 30 жовтня 2018 розповів директор департаменту освіти Сергій Воронов.

Днями заголовки кількох ЗМІ замайоріли різкими заголовками, що новий гімнастичний зал у Черкасах «небезпечний для дітей». ЗМІ у своїх публікаціях посилалися на вислови голови ДАБК Черкаської міської ради Бориса Євмини.

«Останні кілька місяців наш об’єкт ДАБК технічно «відфутболює», не називаваючи офіційних для цього причин. Людина, яка веде технічний нагляд, ледь не щодня останній місяць намагається витягнути справу та понині це марно. Лише вчора з’ясувалося, що «об’єкт небезпечний для використання», бо… (увага!) в 2016 році авторський нагляд від однієї організації до іншої був переданий із порушеннями! Так-так, саме через бюрократичні нюанси спортзал весь цей час «відфутболюють», чиновники граються в політику замість того аби працювати на громаду!» – пояснює директор департаменту.

Сергій Воронов додав, що представник ДАБК мав виступити на нараді в міського голови та оголосити про свої зауваження, які до цього не захотів озвучувати. «Ми навіть перед нарадою домовились в присутності міського голови та профільного заступника, що не будемо гратись в політику, а конструктивно розглянемо питання після наради та… камери чекали на свого героя, який, говорячи про дороги, не забув виголосити замовну тезу про «небезпечність гімнастичної зали! Насправді ж не спортзал є небезпечним для дітей, а бюрократизм чиновників, які шукають причини як не зробити, замість можливості завершити справу! А зал готовий, сучасний, новий, збудований із підписами технічного та авторського нагляду, з технічним паспортом від БТІ чекає на майбутніх чемпіонів» – додав Воронов.

Заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар переконаний, що чиновники ДАБК свідомо блокують роботу ДЮСШ «Спартак», вихованці якої тренуються в комплексі. У коментарі виданню «Про Все» він повідомив, що вбачає у цій ситуації політичний підтекст та створення можливості для корупційної складової.

«Черкаський гімнастичний комплекс повністю готовий до занять спортом. ДАБК говорить про невиконання якихось бюрократичних процедур, тобто йдеться про брак якихось папірців. Це при тому, що саме ДАБК неспроможне назвати якісь конкретні зауваження.  Коли на прийомі у керівника ДАБК були представники технічного нагляду, тоді жодних зауважень не було, – повідомив Юрій Ботнар. – Сьогодні на цю тему я буду спілкуватися з міським головою. ДАБК забов’язане надати конкретні зауваження, і вони будуть негайно усунуті. Наскільки мені відомо, цих зауважень ДАБК не надає вже тривалий період часу, і тільки вчора вони згадали, що є якісь недопрацювання».

Нагадаємо, на вранішній нараді у міського голови цього понеділка заступник начальника управління ДАБК Борис Євимна заявив, що гімнастичний комплекс, відкритий напередодні у відреставрованому приміщенні колишнього кінотеатру “Мир”, небезпечний для дітлахів.

Також варто нагадати, що в приміщення колишнього кінотеатру “Мир” вклали за два роки десь 14 млн. бюджетних коштів + 3 млн на нове гімнастичне обладнання, за яким тягнеться ще досі кримінал. Загальні витрати міського і державного бюджету (завдяки нардепу від Черкас Олегу Петренку) 17 млн. грн. Стрічку перерізали мер Черкас Бондаренко і…. лідер ВО “Свободи” Олег Тягнибок.