У Черкасах 15 травня на судове засідання стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ МП митрополита Феодосія прийшли містяни. Вони принесли плакати із закликами здійснити справедливий суд, повідомили кореспонденти Суспільного з місця події.

Нагадаємо, керівника Черкаської єпархії УПЦ МП митрополита Черкаського і Канівського Феодосія — Дениса Снєгірьова, підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Суди тривають понад рік — першу підозру митрополит отримав 20 лютого 2023 року.

Перед судовим засіданням адвокат митрополита Володимир Юдін заборонив журналістам знімати і фотографувати його, колег-адвокатів та митрополита Феодосія.

Суддя підтримала заборону і нагадала про заборону зйомки свідків. На засіданні відбувався допит свідка у справі.

Після засідання черкащани зібралися, тримаючи плакати з гаслами “Чому суд відпустив Феодосія на нічну Великодню службу?”, “Московські попи — чемодан, вокзал, росія” та іншими.

“Мене обурює те, що досі людина, яка у своїх відео називала українських вірян, тобто Православної Церкви України, неправильними, спокійно править служби, є відео нові з ним, де він розповідає щось, доносить людям якусь інформацію. І це другий рік повномасштабного вторгнення, а чомусь досі такі думки толеруються. Тому я підтримую ту думку, що жодної московської церкви в Україні не має бути”.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 22 травня об 11 годині.