Безкоштовне харчування дітей молодшого шкільного віку під час воєнного стану неможливе у зв’язку зі здорожчанням його вартості. Про це під час прямого ефіру “18000” розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

За її словами, нині у Черкасах безкоштовно харчують дітей пільгових категорій, додавши до них учнів із багатодітних сімей та дітей, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах. Водночас забезпечити харчуванням нині всіх дітей – неможливо.

– Черкаси до останнього залишалися “оазисом”, де харчували безкоштовно усіх дітей 1-4 класів. Рішення скасувати це – не популярне. Але у зв’язку зі здорожчанням вартості харчування прохарчувати молодші класи ввесь навчальний рік коштує міському бюджету до 180 мільйонів. Тож на період війни було ухвалено рішення скасувати це, – зазначила Анастасія Чубіна. –  Закінчиться війна – департамент буде першим ініціювати повернення цієї ініціативи у школи.

Нагадаємо, платне харчування для учнів молодшої школи запровадили в Черкасах з нового року. Водночас безкоштовним харчуванням за рахунок місцевого бюджету забезпечують учнів 1-11 класів певних категорій.