За процесуального керівництва Чорнобаївського відділу Золотоніської місцевої прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом незаконної порубки лісу в лісовому захисному насадженні, що заподіяло тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Слідство вважає, що підозрюваний в грудні 2019 року, перебуваючи на земельній ділянці, що не визначена для вирубки лісу та розташована в адміністративних межах одного із сіл Чорнобаївського району, умисно, з корисливою метою, без будь-якого на те дозволу та відповідних документів (лісорубного квитка або ордера), за допомогою бензинової пили здійснив незаконну порубку дерев породи дуб, чим завдав істотну шкоду державі на суму майже 95 тис. грн.

Досудове розслідування триває, процесуальним прокурором у вказаному кримінальному провадженні вживаються заходи щодо забезпечення відшкодування шкоди.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.