Великі масштаби, мільйонні інвестиції, сучасне обладнання та нові робочі місця. У Гельмязеві, що на Золотоніщині, запустили першу чергу нового заводу із переробки кукурудзи ТОВ «SeedCorp». Втілення таких проектів у регіоні – сигнал для інвесторів, що на Черкащині працювати комфортно, певен очільник області Олександр Скічко.

ТОВ «SeedCorp» працює на Черкащині вже третій рік. Активно розвивається у співпраці з ТОВ «АПК «Маїс». Зокрема, має понад 5 тисяч га поливних площ земель і насіннєвий завод у Черкасах.

– Щиро радію кожному реалізованому бізнес-проєкту на Черкащині, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Скічко. – Адже він свідчить про покращення інвестиційного клімату та є сигналом для потенційних інвесторів: у Черкаській області можна й потрібно працювати і вкладати сюди свої кошти. Пів року тому ТОВ «SeedCorp» розпочало проєкт із будівництва ще одного заводу на Золотоніщині. Повністю завершити його планують за 4 роки. І от сьогодні вже здана перша черга. Власні інвестиції компанії складуть 30 млн дол. Це ще одне потужне підприємство та плюс 200 робочих місць.

blank

blank

Від ідеї до відкриття першої черги заводу в компанії йшли 10 місяців. Відзначають, за цей час вдалося не тільки пропрацювати концепцію, знайти партнерів, закупити обладнання, а й плідно попрацювати із представниками влади.

Виробничі потужності нововідкритої агролокації в лінії сушки та переробки зерна сягають 12 тисяч тонн. Для забезпечення заводу качанами кукурудзи підготували 1210 га зрошувальних земель, придбали 22 одиниці спеціалізованої  техніки для насінництва.