На Черкащині закінчилося метеорологічне літо, яке тривало всього 104 дні і стало найкоротшим за майже 20 років. Найдовше – 164 дні відмічалося у 2012 році. Вже 4 добу температурний фон нижче 15ºС, а метеорологічна осінь повноцінно вступила у свої права. За прогнозом синоптиків, після різкого похолодання на Черкащину повертається період сонячної, теплої і сухої погоди, іменований «бабиним літом», повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Завтра день осіннього рівнодення – це період, коли починається справжня осінь й справа йде до зими. Саме цього дня Сонце, перетнувши небесний екватор, переходить з північної півкулі у південну. Таким чином, спочатку ніч і день тривають по 12 годин, а потім ніч починає переважати.

З кожним днем в регіоні будуть посилюватися позиції потужного антициклону «Мanfred», який змінить північні процеси на південні. На зміну арктичному холоду почне надходити більш тепле повітря, тому температури поступово підвищаться: вночі 5-10º, вдень 24-26º. Проте, ще найближчої ночі у низинах рельєфу існує ймовірність заморозків інтенсивністю 0-3º. Тож аграріям та городникам радимо не залишати на полі помідори та інші овочеві. Треба потурбуватися про збір плодових, зокрема яблук, груш та винограду.

Перспектив на ефективні дощі у найближчі 5-7 днів, на жаль, немає.

Температура води у Дніпрі 18º. Цей «акумулятор тепла» в умовах холодних ранків забезпечує «теплий мікроклімат» у мікрорайоні Митниця в порівнянні з іншими районами міста Черкаси.