У “Слуги народу” з’явився “темник” для звітування про рік роботи напередодні місцевих виборів. LB.ua отримав документ для внутрішнього партійного користування депутатів фракції “Слуга народу” — “Рекомендації народним депутатам для спілкування з виборцями в ході звітування за перший рік роботи в парламенті”.

Згадується у “темнику” і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“На питання “Чому від партії «Слуга народу» немає реакції на випади міського голови Черкас А. Бондаренка?” запропонована така позиція: “Наші депутати дали однозначну і жорстку оцінку проголошенню «коронавірусних республік» у Черкасах і не лише”.

Наведено навіть приклад “правильної” відповіді на вказане запитання:

“Євгенія Кравчук, народний депутат, заступниця голови фракції, член Вищої ради партії “Слуга Народу”: “Мер міста Черкаси Анатолій Бондаренко скасував карантин у своєму місті, відкрито виступив проти Володимира Зеленського, та ще й згадав у своєму палкому відеозверненні повстанців Холодного Яру, козаків і військовий корабель. Хоча раніше в пана Бондаренка були інші кумири – зокрема Йосип Сталін. А карантинні заходи він вважав занадто демократичними і закликав правоохоронців діяти жорсткіше”. – пишеться у темнику.

Нагадаємо, Президента Зеленського вивело з рівноваги рішення Черкаського міськвиконкому, на якому було прийнято рішення з огляду на стабільно контрольовану епідеміологічну ситуацію в місті дещо послабити норми карантину, зокрема дозволити працювати деяким категоріям ФОПів та частково відновити роботу громадського транспорту. Рішення було надзвичайно виваженим, вимагалось суворе дотримання соціальної дистанції, дезінфекції та носіння масок. Утім, попри те, що Кабінет Міністрів мав намір запровадити ще більше послаблення в усій країні буквально на кілька днів пізніше, ніж хотіли Черкаси, рішення виконкому викликало необґрунтований гнів у Президента. Міського голову Черкас Анатолія Бондаренка, попри те, що на вказаному засіданні він навіть не був присутнім через відпустку, столичні владці звинуватили мало не в сепаратизмі. Зеленський публічно назвав його бандитом, за що отримав від Бондаренка судовий позов про честь і гідність. Також після цього в Черкаси було спрямовано різні перевірки, як сказав сам мер Черкас, щоб “накопати” на нього хоч якогось криміналу, адже слова Зеленського про “19 кримінальних проваджень по Бондаренку” спростував навіть підконтрольний Президенту Офіс Генпрокурора.