Делегація США різко засудила військові дії РФ проти України під час конференції МАГАТЕ у Відні та закликала посилити міжнародні зусилля для підтримки ядерної безпеки в Україні. Про це повідомляє пресслужба “Енергоатома”, пише “Економічна правда“.

“Під час організованої МАГАТЕ 7-ї наради договірних сторін з розгляду виконання зобов’язань за Об’єднаною конвенцією про безпеку поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами (ВЯП і РАВ), що проходить у Відні, делегація Сполучених Штатів різко засудила військові дії Росії проти України.

Представники США звернулися до інших країн із закликом посилити міжнародні зусилля для підтримки ядерної безпеки в Україні, зокрема щодо безпечного поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами”, – йдеться у повідомленні.

У своїй заяві США підкреслили, що неспровокована війна РФ проти України ставить під загрозу досягнення всіх основних цілей Об’єднаної конвенції, додали в “Енергоатомі”.

 “Тож варто не ігнорувати загрози ядерній безпеці, спричинені війною РФ проти України, а вжити всіх можливих заходів для допомоги нашій державі у питаннях забезпечення безпеки ядерних установок та поводження з ВЯП і РАВ”, – цитує компанія заяву представників США.

Американська делегація наголосила, що повністю підтримує зусилля ДП “НАЕК “Енергоатом” та Держатомрегулювання України у цих питаннях, резюмували в українській компанії.