На локації мистецького фестивалю “Крутий Заміс” у Мельниках, що на Чигиринщині, відбулася “Родинна колиска захисника”. Метою події є емоційне перезавантаження та відновлення через різні майстер-класи та активності.

Окрім того, учасники події дізналися про послуги, на які можуть розраховувати у межах програми реінтеграції захисників “МХП Поруч”: медобстеження, лікування і реабілітацію, юридичну та психологічну підтримку, соціальну реінтеграцію та професійну адаптацію.

Загалом учать у заході взяли понад 200 осіб.

“Наші захисники – це ті люди, що дають нам життя, що допомагають працювати. Я пам’ятаю, коли рік тому ми проводили першу “Колиску”, як змінювались на очах наші ветерани, їх діти, їх дружини. Подібні заходи спільно з “МХП-Поруч” ми проводимо по всій країні. Це і оздоровлення, і реабілітація, тощо. Але перш за все хочеться щоб вони були щасливі у своїх родинах, з рідними.” – зазначив директор ТОВ “НВФ “Урожай” Олександр Воскобойнік.

blank

Це вже вдруге територія Холодного Яру за його ініціативи та підтримки Фонду “МХП – Громаді” у межах програми реінтеграції та реадаптації захисників “МХП Поруч” й ГО “Патріоти рідного краю – Україна” стає простором для неформального спілкування військових, ветеранів та членів їхніх родин, де вони мають змогу емоційно розвантажитися та провести спільне дозвілля з сім’ями.

На території “Крутого Замісу” зустрівся зі своїми побратимами Борислав Бєдарєв, ветеран із с. Леськи Черкаського району. В серпні 2022 року він полишив працю за кордоном, щоб у лавах ЗСУ боронити свою країну від ворога. В одному з боїв у складі 95 бригади в Кремінній отримав тяжке поранення. Після демобілізації та реабілітації шукав роботу і компанія МХП йому запропонувала посаду в одному з підрозділів у Черкасах.

blank

“Для мене “Родинна колиска захисника” – це про відновлення та перезавантаження. Такі проєкти є важливими для людей, які повертаються з фронту, їхніх родин і тих, хто чекає. Локація “Крутого Замісу” стала простором для єднання і зміцнення”, – говорить Борислав.

Серед відвідувачів події і ветеран Сергія Голдиш з Канівщини. Його історія стала поштовхом для започаткування програми Олександра Воскобойніка, що передбачає лікування та протезування зубів ветеранам. Сергій – учасник АТО. За контрактом служив у лавах ЗСУ з 2013 року. Брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Мар’їнка, Горловка, Грабовське, Пески. У серпні 2014 потрапив у полон до сепаратистського батальйону. За місяць полону втратив майже всі зуби. За сприяння Олександра Воскобойніка йому провели зубопротезування. А за пів року за підтримки державної програми та фінансування БФ “МХП – Громаді” і громадських приймалень Олександра Воскобойніка послуги з лікування та протезування зубів у Черкаській обласній стоматологічній поліклініці отримали 96 осіб на суму 700 тис грн.

На території розгорнули зону відпочинку та фудкорт. Учасники могли скуштувати і власноруч виготовлений під час майстер-класів хліб, спечений в стародавній печі. Подія стала благодійним заходом для збору коштів на підтримку 93-ї ОМБ “Холодний Яр”. Благодійний концерт на локації “Крутого Замісу” організували за участі гуртів Kozak Syste та “Крутий Заміс”.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank