Україна закликає партнерів до дій, аби не допустити геноциду українського народу на очах усього світу. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 16 грудня.

«Сьогодні російські терористи вже вдев’яте обстріляли об’єкти нашої енергетичної інфраструктури. Ми розцінюємо цю терористичну діяльність російського керівництва як чергову спробу вчинити геноцид українського народу. Вони вбивають наших жінок і дітей, знищують цивільну інфраструктуру, розстрілюють будинки, дороги, енергомережі. Вони поставили собі за мету залишити українців без світла, води й тепла. Світ однозначно має відреагувати на ці дії росії швидкими та рішучими кроками», — наголосив Денис Шмигаль.

Глава Уряду підкреслив, що країні потрібна зброя для захисту людей, інфраструктури та критично важливих об’єктів. Мають бути сильні та адекватні санкції за кожен обстріл.

Денис Шмигаль відзначив, що сили ППО сьогодні не дали ворогу занурити Україну в темряву. Збито 60 із 76 ракет: «Дякуємо за це захисникам українського неба».

Водночас він наголосив, що українським оборонцям потрібно більше зброї, а енергетикам — більше обладнання.

«Знову є пошкоджені енергетичні об’єкти — високовольтні підстанції та генерація. Знову спостерігається серйозний дефіцит потужностей в енергосистемі. І наразі практично по всій країні застосовуються екстрені відключення», — сказав Прем’єр-міністр.

За інформацією Урядового порталу