На сесії Черкаської міської ради 16 вересня депутати розглянули та підтримали низку звернень та запитів, інформує пресслужба міськради.

Депутат Олександр Замирайло озвучив проблему, яка існує в КНП «Третій Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”. За його словами у Третій поліклініці стан протипожежної безпеки не відповідає нормативам і потребує оновлення і приведення до сучасних вимог. Відповідне доручення розглянути це питання і надати свої пропозиції дали директору департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволоду Кульчиковському.

Також під час засідання депутати підтримали два звернення до керівництва країни, озвучених депутатом Сергієм Кудактіним. Одне стосується недопущення підвищення тарифів для населення. У ньому зазначається, що черкаська міська рада висловлює рішучий протест проти необґрунтованого зростання тарифів для населення.

«Вимагаємо вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обгрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх у майбутньому;

відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово- комунальних послуг на органи місцевого самоврядування;

врахувати при ухваленні Державного бюджету на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів;

спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для громадян на оплату житлово-комунальних послуг, а також забезпечити їх автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує», – йдеться у зверненні. Його підтримали 24 обранці.

Також депутати підтримали звернення щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році.

«Соціальне становище пенсіонерів суттєво погіршилось через підвищення цін на товари першої необхідності. Викликає обурення неспроможність влади забезпечити відповідну цьому підвищенню індексацію пенсій.

У зв’язку з цим вимагаємо вас здійснити у листопаді 2021 року виплату «13 пенсії» пенсіонерам, пенсія яких нижче середньої, тобто нижче 3866,8 грн. Для забезпечення цих виплат необхідно використати частину коштів, отриманих від МВФ на подолання наслідків пандемії», – зазначається у зверненні, за яке також проголосували 24 депутати.

Також на сесії підтримали запит депутатки Карини Абрамової. Вона попросила розробити програму підтримки молодих лікарів, які нині отримують невелику заробітну плату. Карина Абрамова хоче, аби їм надавали фінансову підтримку з бюджету протягом перших трьох років роботи. «За» запит проголосували 29 обранців.