11 вересня 2020 року на сесії Черкаської обласної ради депутат фракції ВО «Свобода» Оксана Ковбоша закликала звернутися до влади щодо заборони діяльності мікрофінансових організацій та факторингових компаній на території України. Про це повідомила прес-служба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”.

Свободівка наголосила, що сьогодні велика кількість мікрофінансових організацій заманюють людей, які перебувають в складному матеріальному становищі, можливістю отримати легкі гроші та видають їм мікрокредити під шалені відсотки. Як наслідок, ці люди по-суті потрапляють в боргову яму, і беруть нові кредити, щоб закрити попередні. Націоналістка також обурилася методами, якими зазначені організації здійснюють вибивання боргів. Жертвами телефонного «тероризму» від МФО та «колекторів» часто стають родичі, друзі, колеги позичальника, а подекуди навіть сторонні люди.

«Ці компанії нараховують величезні відсотки та штрафи людям. І тут починається справжнє переслідування. Іноді ці компанії тероризують навіть тих, хто не має відношення до кредиту. Були випадки доведення до самогубства. Оскільки поліція в більшості випадків не реагує на заяви людей, вони є просто беззахисними перед цією проблемою», – зазначила Оксана Ковбоша.