У Ватутіному депутати міськради проголосували за зняття з мера премій та надбавок. Основною причиною назвали «діру» в 370 тисяч гривень у бюджеті. За таке рішення проголосувало 14 народних обранців. Пише видання “Вісті Черкащини“.

“Ми попросили міського голову підписати це рішення, – каже депутат Євген Підцерковний. –  А потім виставити на сайт міськради, щоб процедура набрала законної сили. Він сказав, що нічого не буде підписувати. На попередній сесії нам повідомили про дефіцит бюджету в розмірі 370 тисяч. Із новою постановою кабміну в міського голови фіксований оклад буде 15 тисяч 500 гривень. Плюс за ранг та вислугу років – в районі 20 тисяч. Якби ще додати 100 відсотків надбавки, то це було б вже 40 тисяч гривень. Після вирахування податків отримував би понад 30 тисяч. Тому ми захотіли зробити соціальну рівність.”

Очільник міста Олександр Лисюк не погоджується з рішенням депутатів. Каже, заробітну плату із усіма преміями та надбавками заслужив.

“Я, як і кожен громадянин, маю конституційне право на оплату праці, – говорить Лисюк. – Вони думають, що за 5 копійок тут хтось сидітиме й нестиме відповідальність за все місто? Не вважаю, що маю аж таку значну зарплату. Премій ми з жовтня 17-го року не отримуємо. Якщо в когось є питання,можуть звернутися до відповідних органів. Вони проведуть експертизу. Є люди, які отримують зарплату удвічі більшу при населенні в 3-5 тисяч осіб. Під час карантину ми тут не сиділи у теплих кабінетах байдикуючи. В місті не було колапсу.”

У мера було 5 діб, аби ухвалити рішення щодо  відміни надбавок та премій собі. У голосуванні участі не брав. Заявив про конфлікт інтересів.