Алею туй висадили перед подвір’ям Геронимівської загальноосвітньої школи. За словами організаторки акції “Роби і твори добро на планеті земля” Ольги Харенко їй імпонує думка, що молоді дерева ростимуть разом із учнями, які навчаються у цій школі. розповідає Суспільне.

Жителька Геронимівки Яна Міняйло до акції долучилася із сином-другокласником Іллею. Жінка розповіла, що дерева вирішили висадити, щоб збагатити зелені насадження навколо школи:

“Сьогодні на території цієї школи ми вирішили посадити дерева, щоб наші діти розуміли цінність природи, в чому вона полягає і акцію під назвою “Твори добро на планеті земля” ми проводимо щороку вже 14 рік поспіль. Для того, щоб діти розуміли, як це прекрасно любити природу, ми проводимо такі акції”.

Організаторка акції Ольга Харенко розповіла, що вона із друзями вже висадила десять подібних алей. На території Геронимівської школи висадили 22 туї:

“Зараз це дуже важливо, особливо в наш час, садити дерева. Так ми висловлюємо любов до планети Земля, ми всі єдиний живий організм. І якщо планеті Земля добре, то і нам добре, особливо після коронавирусу, коли ми усвідомили необхідність робити добрі справи”, розповіла Ольга Харенко.

Директорка Геронимівської школи Ольга Буркацька розповіла, що на території освітнього закладу ростуть дуби, берези та кущі. А ще, у школі з минулого року випускники започаткували традицію, яку продовжили небайдужі черкащани сьогодні:

“Ми намагаємося щороку озеленювати шкільне подвір’я. У минулому році діти заклали алею випускників саме з туй: посадили чотири туї. Цьогоріч продовжили традицію”.

blank

За словами Ольги Харенко долучилися до акції учасники громадських організацій та небайдужі, які передали їй кошти для купівлі дерев.