У критичній ситуації комунальне підприємство опинилося через несвоєчасне погашення державою різниці в тарифах, яка сьогодні складає майже 52 млн. грн, пише Діловий регіон.

Без фінансової підтримки, робота підприємства може бути зупинена. Дефіцит коштів призводить до прогресуючого зростання кредиторської заборгованості та не дозволяє підприємству забезпечувати виконання зобов’язань по поверненню субкредиту, отриманому для реалізації спільного з МБРР інвестиційного проекту “Розвиток міської інфраструктури”.

Керівник підприємства Сергій Овчаренко зазначив, що через ці та ряд інших чинників, підприємство опинилось на межі банкрутства і такі умови діяльності призведуть до повного припинення водопостачання обласного центру.

Крім того, через діючі збиткові тарифи підприємство не в змозі забезпечити заробітну плату працівникам, що призводить до втрати кадрів.

Для погашення зобов’язань, пов’язаних із обслуговуванням субкредиту МБРР, перед міським бюджетом та Міністерством фінансів України колектив КП «Черкасиводоканал» звернувся до депутатів з проханням виділення підприємству фінансової підтримки в сумі 16489,4 тис.грн..

Депутатів схвилювала ситуація, яка виникла на комунальному підприємстві. Голови фракцій погодилися надати фінансову підтримку підприємству, розглянувши це питання на найближчій сесії міської ради шляхом коригування видатків з міського бюджету.