У неділю в Черкасах вперше відбувся творчий проєкт «Мистецький простір на Хрещатику». Вулиця на кілька годин стала пішохідною, і на ній митці Черкас презентували усім перехожим свою творчість.

З 18.00 до 20.00 на Хрещатику лунала класична та вулична музика, відбувся пленер молодих художників та майстрів, свято доповнили конкурси та розваги.

Зокрема, своїми виступами радували музичні колективи «Палацу молоді» та БК ім.І.Кулика, духовий оркестр, можна було взяти участь у танцювальних майстер-класах від школи танцю «Crystal», а також у різноманітних майстер-класах від черкаських бібліотек, Центру дитячої та юнацької творчості та представників японської культури. Черкасці та гості міста могли ознайомитися із виставками-ярмарками черкаських майстрів та виставкою від археологічного музею Середньої Наддніпрянщини, а також переглянути виставки картин черкаських художників.

blank

«Цей проєкт – чудовий шанс для черкаських митців показати себе, а для містян – гарний привід цікаво провести час і прогулятися однією з найкрасивіших вулиць нашого міста. Такі творчі вечори проводитимемо кожної неділі до кінця серпня. Сподіваюся, що згодом це допоможе Хрещатику стати справжнім туристичним магнітом, а черкасцям та гостям міста дозволить краще пізнати місто Черкаси та його культуру», – зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.

У той же час, як зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна, на найближчому засіданні виконкому вона виступить з ініціативою продовжити роботу «Мистецького Хрещатику» на 1 годину.

blank

blank

«Тож, якщо колеги підтримають, вже наступної неділі будемо раді бачити всіх-всіх-всіх з 18.00 до 21.00!» – наголошує вона.

Додамо також, що перетворити Хрещатик на пішохідну мистецьку зону запропонувала Громадська гуманітарна рада при міському голові Черкас.

blank

«Про пішохідний Хрещатик містяни мріяли, а владці говорили останні років 20, однак реалізувати цей задум взялися лише зараз. І це чудово, адже в Черкас з’явиться нова родзинка, така собі туристична фішка, заради якої до нас можуть потягнутись туристи. І це – перший крок до перетворення цієї вулиці на постійнодіючий простір для творчих проєктів», – переконаний координатор Громадської гуманітарної ради, радник міського голови Леонід Даценко.

blank

blank

blank

 

blank