Тижневий страйк перевізників передував підвищенню вартості проїзду в маршрутках до 5 грн. Десятки тисяч людей мерзли на зупинках, запізнювалися на роботу і навчання. Екс-мер Черкас Сергій Одарич розповів у Facebook про два аспекти транспортної ситуації в Черкасах, що наочно демонструють, хто насправді керує містом, пише “ВІККА”.

1. Для чого було знущатися над громадянами?

“Документи на підняття вартості проїзду перевізники подали ще у січні). Виконком нічого не робив півроку. Навіть не почав чухатись, коли перевізники попередили про страйк. Навіть тоді, коли стався колапс. І лише під тиском розлюченої громади, що мерзла на зупинках, виконком розглянув питання, яке мав розглянути ще у квітні місяці!” – зазначає політик.

2. Хто оплачує послугу?

“Доморощені “швондєри” і “швондєрші” радісно повідомляють про велику перемогу – “безкоштовний” проїзд для 14 категорій громадян.Чи правда це? – зазначає Сергій Одарич. –  Всі ми добре знаємо, що нічого безкоштовного не буває. Будь-яка послуга коштує грошей. Питання лише в тому, хто оплачує цю послугу – сам клієнт чи хтось за нього”.

За словами колишнього мера Черкас, необхідно внести зміни до бюджету, виділити певну суму коштів і оплачувати перевізникам за послуги з перевезення пільговиків, якщо влада дійсно зацікавлена в тому, аби 14 категорій громадян їздили безкоштовно.

“У даному випадку “швондєри” від влади досягли таємних домовленостей із перевізниками, що за проїзд 14 категорій будуть платити ті громадяни, які у ці категорії не потрапили. Таким чином, громадяни, які оплачують проїзд, відтепер платитимуть 4 грн за свій проїзд + 1 грн за перевезення пільговика. Ось і вся суть тижневих “тьорок” між виконкомівцями і перевізниками”, – зазначає Одарич.