21 березня в рамках акції “Випускник 2019” відбулася зустріч учнів 9 класу Канівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 з фахівцями Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості. Участь у заході взяли 28 школярів та класний керівник Наталія Козаренко.

Гостинно зустріла старшокласників заступник директора Оксана Дрозденко. Вона ознайомила школярів із ситуацією на ринку праці, поінформувала про потребу підприємств у працівниках. Учні мали чудову нагоду розглянути пропозиції роботи від працедавців, визначити серед вакансій лідерів ринку праці.

У інформаційному секторі Тетяна Ігнатьєва звернула увагу школярів на тематичні куточки, які допоможуть при виборі майбутнього фаху, зокрема на інформаційні матеріали з описом професій, паспорти навчальних закладів тощо. Інформація щодо професійного навчання за сприянням служби зайнятості, в тому числі в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, стала справжнім відкриттям для юнаків та дівчат.

Велике зацікавлення в учнівської аудиторії викликала робота кар’єрних радників. Адже саме вони досить часто стають свідками позитивних змін у житті безробітних, які знайшли роботу, організували власний бізнес, побудували успішну кар’єру. У ході спілкування, школярі “приміряли” на себе роль шукача роботи та побували на співбесіді у фахівців філії Світлани Бабенко та Анни Ланіної.

Надія Коломієць,  директор філії, презентувала школярам послуги служби зайнятості, в тому числі  офіційний Інтернет – портал Державної служби зайнятості, відповіла на запитання учнів. Вона, зокрема, зазначила: “Особливо гостро проблема правильного вибору професії стоїть перед молоддю, коли формуються і визначаються професійні наміри людини. Ми приділяємо велику увагу профорієнтаційній роботі, бо саме професійно-орієнтовані учні – це в майбутньому професіонали своєї справи, котрі зможуть принести користь суспільству, краю, своїй родині”.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лариса Томілєва-Кугно розповіла школярам про особливості місцевого ринку праці, перспективу зайнятості в регіоні та Україні в цілому.

Під час профорієнтаційного уроку, який провела Ольга Бровко,  старшокласники склали формулу вдалого вибору професії, обговорили основні правила і помилки, яких випускники припускаються при виборі професії, переглянули анімаційні відеоролики.

Всіх бажаючих запросили пройти тестування на базі онлайн-платформи “Моя професія: консультаційна мережа”,  яке допоможе визначитися з вибором професії, сферою професійної діяльності.