Проект програми проведення культурно-просвітницьких заходів для осіб похилого віку, слухачів «Університету ІІІ віку» погодили сьогодні на засіданні виконавчого комітету. Далі – слово за депутатами.

Як розповів директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко, проект «Університет третього віку» в Черкасах започаткували в 2013-ому році. Діє на базі територіального центру надання соціальних послуг. Сюди впродовж року навідується понад три тисячі людей «елегантного віку».

– Ми проводимо для них комп’ютерні курси, тут вони можуть опановувати навички користування смарфонами, вивчати іноземні мови, займатися йогою та пілатесом, – розповів Олег Гудзенко. – Цією програмою плануємо розширити перелік заходів, доступних для слухачів Університету третього віку. Як приклад, організовувати для них екскурсії мальовничими куточками нашої області, залучати до культурно-мистецьких подій, проводити для них заняття з театрального мистецтва, а ще – влаштовувати серед слухачів спортивні змагання та конкурси краси.

За словами посадовця, кошти на втілення програми шукатимуть у межах департаменту соціальної політики (за рахунок економії).

– Ця програма потрібна, аби люди, які йдуть на пенсію, втрачають рідних, й далі могли перебувати в соціумі, знаходили нових друзів, спілкувалися з ними, могли, в разі необхідності, адаптуватися до складних умов суспільного життя, були активними й енергійними, – прокоментував Олег Гудзенко. – Ми намагаємося створювати рівні можливості для людей будь-якого віку.

На думку міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, соціальний проект «Університет третього віку» – унікальний та важливий.

– Завдяки цьому проекту тисячі людей похилого віку мають змогу і поспілкуватися одне з одним, і отримати нові знання, загалом провести свій вільний час із користю, – коментує він. – Ми й надалі підтримуватимемо ініціативи, які об’єднують людей та відкривають для них у їхньому поважному віці нові можливості.