З 11 по 24 листопада в Уманській загальноосвітній школі №11 проходила декада здорового харчування. Впродовж двох тижнів з учнями велася робота щодо покращення їх харчових звичок. Дітям пояснювали, скільки корисних речовин у стравах зі шкільної їдальні та розказували, що не варто купувати в магазині. Про це повідомляє сайт міста Умані.

Заздалегідь у школі провели анкетування серед учнів на тему здорового харчування.

З’ясувалося, що діти не розуміють різниці між шкідливою та здоровою їжею. Школярі віддавали перевагу солодощам, снекам, фаст-фуду та солодким газованим напоям.

«Здоров’я дітей дуже важливе, і це питання турбує батьків, і звичайно, вчителів нашої школи. Ми помітили, що учні молодших класів їдять у шкільній їдальні без апетиту. Тому ми вирішили провести у школі декаду здорового харчування», ― зазначила заступник директора з навчально-виховної роботи Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №11 Миколайко Оксана Віталіївна.

Впродовж декади здорового харчування учням молодших класів в ігровій формі розказували про здорову їжу та її користь для організму.

blank

Крім того, старші школярі готували інформаційні повідомлення та виступали з ними перед дітлахами. Це давало подвійний результат, адже учні середніх та старших класів мали змогу повторити вже відому їм інформацію.

Також в Уманській загальноосвітній школі №11 велася робота з батьками. Під час батьківських зборів їм розказали, чим і коли краще всього годувати школяра вдома та які перекуси краще всього давати з собою у школу.