Передусім, для підвищення зарплат треба наповнити Програму медичних гарантій, каже Ляшко.
В Україні будуть підвищувати зарплату медикам. Згідно з президентським указом, мінімальна зарплата для медсестри має бути 13,5 тисячі гривень, для лікаря – 20 тисяч гривень.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Голова МОЗ пояснив, наразі працюють над тим, щоб змінити корпоративне управління у системі охорони здоров’я, де будуть чітко виписані колективні договори і головний лікар або директор буде зобов’язаний здійснити таку оплату. Але, за словами Ляшка, для цього потрібно наповнити Програму медичних гарантій.

“Інше, що ми також розглядаємо – це підписання галузевої угоди між профспілками, роботодавцями та Міністерством охорони здоров’я як представником уряду. У ній ми чітко зафіксуємо ті цифри, які є в указі президента”, – повідомив очільник МОЗ.

Нагадаємо, в Україні оплата роботи мобільних бригад з вакцинації від коронавірусу залежить від кількості введених доз препарату.

У квітні повідомлялося, що в Україні лікарі, які працюють у “ковідних” госпіталях, отримують  приблизно 30 тисяч гривень. Їм доводиться цілодобово бути або на телефоні, або у медзакладі.