У разі, якщо комунальне підприємство ЧЕЛУАШ не забезпечене достатньою кількістю техніки і не спроможне очистити від снігу усе місто, заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар пропонує залучити усіх, хто має відповідну техніку. Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбук”.

“Пропозиція полягає у розділенні робіт з прибирання доріг на лоти – від більших, магістральних проспектів до дрібних вулиць та провулків. Прибирання великих доріг (бульвар Шевченка, Смілянська, Сумгаїтська, Гагаріна, 30-річчя Перемоги, Чорновола, Дахнівська, Канівська, проспект Хіміків, Благовісна, Надпільна, Хрещатик, Припортова тощо) має відбуватися технікою з можливістю нанесення протиожеледної суміші. Решту ж міста необхідно розділити на ділянки, відповідно до логістики, залучивши трактори і бульдозери містян, аби розгорнути сніг”, – написав посадовець.

Він також додав, що цю роботу треба провести спільно з депутатами міської ради незалежно від фракційної належності, адже усі зацікавлені, аби у місті було комфортно пересуватися навіть після великих снігопадів. Департамент ЖКК ж має напрацювати механізм забезпечення такої техніки пальним і коштами для оплати праці трактористам. Паралельно з тим необхідно залучити комітети самоорганізації населення для роз’яснення громадам мікрорайонів правил паркування автомобілів на період прибирання снігу.

“Міський голова вже дав доручення провести нараду з цих питань”, – додав Ботнар.