Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно жителя міста Донецьк, який перейшов на бік ворога та брав активну участь у бойових діях проти Збройних Сил України (ч. 1, 2 ст. 111 КК України). Інформує пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, 43-річний громадянин України, який народився та проживав у м. Донецьк, у лютому 2022 року перейшов на бік рф, та добровільно вступив до 110 окремої мотострілецької бригади, яка входить до 1-го армійського корпусу у складі об’єднання збройних сил росії на донбасі.

Чоловік, зі зброєю в руках, брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони  України  на території Донецької та Луганської області.

Досудове розслідування «in absentia» та оперативний супровід у кримінальному провадженні  здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція  ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.