Станом на ранок 24 вересня, для відзначення найголовнішого єврейського свята –5780 Нового року, до Умані вже прибули 1930 прочан-хасидів. Повідомив речник обласного управління ДСНС Констянтин Проценко.


Напередодні, 23 вересня, неподалік від меморіального комплексу Цадіка Нахмана, силами Управління ДСНС розгорнуло спеціальний мобільний зведений загін.

Серед завдань цього підрозділу, оперативне реагування на можливе ускладнення пожежної та техногенної безпеки, а також проведення профілактичних заходів спрямованих на попередження виникнення надзвичайних подій пожежного та техногенного характеру.

До складу цього угрупування сил, крім особового складу безпосередньо Уманської пожежно-рятувальної частини, входять рятувальники та техніка з дванадцяти підрозділів Управління.

Наразі, загальна чисельність зведеного загону становить 117 рятувальників, та 26 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Початок роботи зведеного загону розпочався зі стройового огляду особового складу та технічного огляду пожежної, рятувальної та спеціальної техніки.

Водночас у штабі загону, проведено спеціальну нараду із керівниками структурних підрозділів де доведені основні вимоги щодо несення служби та дій на випадок ускладнення оперативної обстановки.