27 лютого, відбулася підсумкова конференція трудового колективу ПАТ «Черкасиобленерго» щодо виконання Колективного договору Товариства за 2019 рік. Участь у конференції взяли представники всіх підрозділів компанії. Заходу передувало проведення зборів трудових колективів по виконанню Колективного договору за цей період у всіх відокремлених структурних підрозділах підприємства.

Під час конференції учасниками було відмічено, що адміністрація ПАТ «Черкасиобленерго» у звітному періоді взаємодіяла зі структурними підрозділами на підставі законів України, чинних нормативних актів, Статуту, Положень про структурні підрозділи та усіляко сприяла виконанню положень Колективного договору та ефективній фінансово-економічній діяльності підприємства.

– Колективний договір ПАТ «Черкасиобленерго», укладений терміном на 5 років, передбачає пільги, компенсації та розширені соціальні гарантії для працівників Товариства. Загалом, показники роботи Товариства протягом 2019 року мають позитивну динаміку. Так, за звітний період було отримано більше 10 мільйонів гривень чистого прибутку. Згідно Програми ремонтів, за 2019 рік було проведено ремонтних робіт на 14 мільйонів 176 тисяч гривень. Це один із найкращих показників за останні кілька років. Відбулося зменшення розміру кредиторської заборгованості перед ДП «Енергоринок» на 363 мільйони гривень. Ті планові показники, які ставилися перед нами на 2019 рік, а також пріоритети й напрямки розвитку компанії та відновлення її іміджу на енергетичному ринку України, виконані, – розповів директор з інвестицій та перспективного розвитку ПАТ “Черкасиобленерго” Олександр Бращенко.

Виступаючі зазначили, що 2019-й став першим роком, коли Товариство працювало в умовах нової Європейської моделі ринку електроенергії. Завдяки злагодженій роботі керівництва Товариства і трудового колективу, компанія професійно виконала всі поставлені завдання, дотримуючись норм та вимог чинного законодавства.

Протягом року виконувалися не тільки аварійні роботи, а і роботи з технічного обслуговування та ремонтів електрообладнання та мереж.

Також за відповідний період було проведено низку робіт, спрямованих на забезпечення комфорту працівників та відвідувачів РЕМ. Зокрема, було оновлено будівлі Черкаського міського РЕМ та Черкаського РЕМ. У Шполянському та Смілянському РЕМ провели капітальний ремонт приміщень диспетчерської служби. З метою підвищення енергоефективності та комфорту в будівлях підрозділів проводять повну заміну вікон. Загалом ремонтні роботи проводили майже в усіх РЕМ області.

На виконання державних та галузевих гарантій та стандартів з оплати та нормування праці, працівникам Товариства було підвищено місячні тарифні ставки та посадові оклади. Станом на 31 грудня 2019 року розмір мінімальних гарантій з оплати праці в Товаристві був на 19,6% вище, ніж того вимагають умови Галузевої угоди.

У частині режиму праці та відпочинку адміністрація забезпечує дотримання встановлених законодавством норм тривалості робочого дня, обідньої перерви, компенсації за роботу у вихідні та святкові дні. Надаються додаткові відпустки працівникам, зайнятим на роботах із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці. Також надаються щорічні додаткові відпустки за особливий характер роботи працівникам Товариства з ненормованим робочим днем. Крім того, було придбано службовий автобус для перевезення працівників Товариства.

Також було проведено щорічну триденну Спартакіаду, в якій взяли участь 22 райони електричних мереж, ВП «Черкасиенергоремонт» та апарат управління ПАТ «Черкасиобленерго», переможці якої виграли туристичні поїздки. Крім того, пройшов турнір з пляжного футболу та пляжного волейболу між командами структурних підрозділів ПАТ “Черкасиобленерго”.

Власними силами працівників було розроблено та проведено майже сотню семінарів, тренінгів та інші освітніх заходів, у яких взяли участь працівники всіх ланок. Проведено огляд-конкурс бригад, за результатами якого переможців відзначили достойними призами, а головним призом став новий бригадний автомобіль.

Згідно з Колективним договором, усі працівники Товариства щомісяця отримують компенсацію за спожиту електроенергію у розмірі 100 гривень, та 500 гривень деяким категоріям працівників.

– Протягом звітного періоду працівники Товариства забезпечувалися спецодягом та спецвзуттям, що в існуючих фінансово-економічних умовах є здобутком, – розповів голова первинної профспілкової організації ПАТ “Черкасиобленерго” Олександр Чорний. – Матеріальну допомогу, передбачену працівникам і пенсіонерам Товариства, отримали понад 100 осіб. Важливим є і те, що люди, які працюють у ПАТ «Черкасиобленерго» вже тривалий час, мають можливість щорічно оздоровлюватися. Уже другий рік поспіль енергетики, які більше десяти років працюють у компанії, мають можливість із користю провести час на базах відпочинку підприємства «Енергетик» та «Сонячна». Було організовано і дитяче оздоровлення – загалом відпочили та оздоровилися понад півтори сотні дітей працівників Товариства. Також упродовж року для працівників влаштовували виїзні екскурсії Черкащиною, до Одеси, Полтави та Києва.

За результатами конференції делегати оцінили роботу адміністрації та профспілкового комітету Товариства по виконанню Колективного договору за звітний період як «Добре».