Медичними масками під час карантину черкасці забруднюють міську каналізацію. Про це розповів Суспільному слюсар Геннадій Федотов. Кілька таких засобів індивідуального захисту знайшли працівники комунального підприємства “Черкасиводоканал” під час промивання трубопроводу.


За березень, зі слів Генадія Федотова, промили близько 14 тисяч метрів і усунули 230 заторів. Водоканал обслуговує 280 кілометрів мереж в місті.

“Знаходять маски під час планових робіт для профілактики забруднення”, – говорить майстер з обслуговування мереж водовідведення Володимир Булахов. Додає: “Беремо з собою гідродинамічну машину, яка подає під тиском воду до трубопровода і допомагає вимивати мережі водовідведення. Іншу машину використовуємо для відкачки стоку, щоб цей осад не відкладався на трубах, далі ми забираємо в бочку і вивизоми забруднення з обєкта”.

Слюсар Геннадій Федотов каже, що під час карантину роботи додалося: “Багато людей сидять вдома, багато відходів, хоч чи не хочеш. Відходи викидають, люди всякі бувають, зараз, крім таких побутових відходів, з’являються і маски”.

Черкасець Олександр Шепель мешкає поблизу. Каже, проблем із забрудненням мережі водовідведення у його будинку немає.