Валентин Тарасенко, перший заступник голови Черкаської обласної ради, буде виконувати обов’язки, доки не оберуть нового голову замість Олександра Вельбівця, якого Президент призначив головою Черкаської облдержадміністрації. Такий порядок прописаний законодавством. Звісно, якщо рада проголосує сьогодні за дострокове припинення повноважень Вельбівця, бо якщо голосів не набереться, він “зависне” на посаді голови облради.

Варто також зауважити, що нерідко після відставки голови ради голосів на обрання нового також не вистачає, тож в. о. може працювати і до кінця каденції ради. Наприклад, у Чорнобаївській районній раді заступник виконує обов’язки голови вже більше року.

Додамо, що Валентин Тарасенко народився 6 лютого 1970 року. Був обраний у багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії Всеукраїнське об’єднання “ЧЕРКАЩАНИ” . Не входить до складу будь-якої фракції.

Має вищу освіту, є членом політичної партії Всеукраїнське об’єднання “ЧЕРКАЩАНИ”, проживає у Звенигородці Черкаської області.