Лілію Маліщук на початку квітня суд поновив на посаді директора департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради. Проте, поки відбувалася судова тяганина, у ЧМР цей департамент ліквідували і тепер Маліщук не може повернутися навіть до свого кабінету. Натомість заступник міського голови Юрій Ботнар запевнив, що вони створять необхідні умови праці для Лілії Маліщук, коли вона матиме змогу і бажання працювати на черкаську громаду.

Нагадаємо, за словами Маліщук, зараз працює ліквідкомісія, яка перебрала на себе повноваження керівництва департаменту і тільки ця комісія має печатку та працює з документами.

– Мене не попередили, що я потрапляю під скорочення і почалася процедура ліквідації департаменту. До того ж, мене не включили до складу цієї комісії. Річ у тім, що коли юридична установа ліквідується, то відповідальність за матеріальний бік та роботу відділів й управлінь несе її керівник, – прокоментувала Маліщук.

Сьогодні у коментарі «Про все» Маліщук повідомила, що їй запропонували працювати на сьомому поверсі, в одному кабінеті із слюсарами.

– Там немає жодних умов для роботи, до того ж, там я заважатиму слюсарам виконувати свою роботу. Я пішла на лікарняний, тому що через дії деяких чиновників у мене підскочив тиск, у лікарні сказали, що це передінфарктний стан, – каже Лілія Маліщук.

Натомість Юрій Ботнар назвав таку позицію Маліщук дискримінаційною щодо людей фізичної праці, а умови роботи у цих кабінетах створювалися за керування чиновницею департаментом оргзабезпечення, тому незрозуміло, чому вони її не влаштовують.

– Оскільки суд поновив пані Маліщук на попередню посаду, ми змушені запропонувати їй вільний кабінет, адже приміщення, яке вона використовувала раніше, нині передано в розпорядження ліквідаційної комісії департаменту організаційного забезпечення. Вважаю позицію пані Маліщук дискримінаційною щодо людей фізичної праці та самокритичною, адже приміщення на сьомому поверсі, зокрема й кабінет 702, було приведено до охарактеризованого цим чиновником стану, саме за часів багаторічного керування департаментом оргзабезпечення, у віданні якого є й вся адміністративна будівля Черкаської міської ради.

Чому пані Маліщук не влаштовують умови праці, які вона ж і створила для технічних працівників, які раніше працювали в приміщенні, і ми пропонуємо тепер зайняти їй? Ми створимо всі необхідні умови для праці, коли пані Маліщук нарешті матиме змогу і бажання працювати на черкаську громаду. Адже після майже п’яти місяців судової тяганини і трьох днів на роботі, пані Маліщук відкрила лікарняний та збирається після нього у відпустку, – пояснив свою позицію заступник міського голови Юрій Ботнар.

Лілія Маліщук зауважила, що зараз пише листа до уповноваженого із прав людини про те, що її трудові та моральні права порушені.

– Мене повністю усунули від виконання своїх обов’язків. А я як директор департаменту несу моральну і персональну відповідальність за його роботу. Проте зараз не має доступу ні до печатки, ні до службової кореспонденції. За законом, якщо працівник не погоджується на запропоновані умови праці, то три місяці повинен виконувати свої обов’язки у старому кабінеті, – говорить чиновниця.

Також Лілія Маліщук сподівається, що міський голова втрутиться в цю ситуацію, адже це в його посадових обов’язках.