Полонених українських моряків, серед яких є черкащани Владислав Костишин та Олег Мельничук, Росія навряд чи звільнить після виборів в Україні. Навіть після парламентських виборів сподіватися на обмін особливо не варто. Такий прогноз дав адвокат Ілля Новіков, пише газета «Факти».

– Я б не сподівався, що всіх моряків відпустять або після президентських, або після парламентських виборів. Тому що зараз російська влада, не дивлячись на всі санкції, які на них накладені, незважаючи на всі заяви міжнародного суспільства, мають намір довести цю справу до вироку, — пояснив Ілля Новіков.

Адвокат полонених моряків Ілля Новіков зауважив, що суд може бути перенесено до анексованого Криму.

– З юридичної точки зору, до Криму не можуть приїхати іноземні дипломати, наприклад. Тому що це українська територія, і вони не можуть дозволити собі таку провокаційну поведінку. Туди не приїде багато журналістів. Ми не будемо мати такої підтримки і нормальних умов. Тому я думаю, що вони так і зроблять, — вважає адвокат.

Нагадаємо, що Лефортовський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою полоненому моряку з Черкащини Владиславу Костишину та ще трьом морякам Володимиру Лисовому, Віктору Безпальченку та Володимиру Варимезу.

Упродовж 8-годинного судового засідання адвокатам вдалося виконати майже все, що було заплановано — використати документів і роз’яснити суду доцільність їх залучення. Підзахисним вдалося довести, що дух військових моряків не зломити.

Зазначимо, що батько моряка з Черкащини розповів про сина, який перебуває в полоні.

131-й день полону — саме стільки в Москві перебувають в полоні 24 українські моряки, яких біля Керченської протоки захопили росіяни. 23-річний капітан буксира «Яни Капу» Олег Мельничук, який родом зі Сміли, єдиний в російському суді попросив про українського перекладача. Батько полоненого моряка рішенням сина зовсім не здивований.