У Черкасах “замінували” 30 об’єктув. Про це “Дзвін.media” дізнався із власних джерел. Повідомлення нідійшло на адресу Нацполіції.

Взяти офіційні коментарі у правоохоронців чи надзвичайників поки не вдається.

Нагадаємо, за останній час у Черкасах це вже другий випадок масового “замінування”. Так, у минулу п’ятницю, суботу та неділю до поліції Черкас надійшло ряд неправдивих повідомлень про “замінування” загалом 19 об’єктів в місті. Серед об’єктів, на які вказували зловмисники, були як багатолюдні торгові центри, так і медичні заклади та пологові будинки.

Після цього поліція затримала жінку, яка здійснила одне “мінування”, проте особи тих, хто надсилав перше повідомлення на електронну пошту, повідомляючи про замінування одразу 17 об’єктів і вимагаючи 7 мільйонів євро зе те, щоб не підривати один з них, – так і не було встановлено.

До слова, у той же день, коли надійшло повідомлення про масоване “мінування” Черкас, так само “замінували” Одесу і Харків, тож навряд чи ці факти не пов’язані між собою і є випадковим збігом. На жаль, правоохоронці досі не дають відповіді на це запитання…