У Ватутінській громаді на Черкащині планують до 27 квітня перейменувати ще 3 вулиці та 2 провулки. Пише видання “Вісті Черкащини“.

Скандальна ситуація виникла з перейменуванням вулиці Воїнів Інтернаціоналістів.

Так,  дружина загиблого захисника Сергія Асєйкіна Марина звернулась у письмовій формі, щоб вулицю Воїнів Інтернаціоналістів перейменували на честь її чоловіка, на що, зі слів родичів, отримала відмову, бо нібито не надала необхідний пакет документів.

Ця ситуація викликала обурення у багатьох містян. Судячи з голосування, проведеного у соцмережі, 87 % (на момент із 106) опитаних підтримують перейменування вулиці на честь полеглого Героя. Люди обурені ставленням чиновників до дружини загиблого захисника.

“Перед загиблими Героями ми в неоплатному боргу і тому, якщо документи не всі зібрані, то хутко піднялись і допомогли жінці загиблого Героя їх дооформити. Ви за це зарплату і премії отримали. Тому виконуйте свої обов’язки швидко і чітко”, – нагадує посадовцям про їх обов’язки місцева мешканка Раїса Шейко.

Не стримують емоцій і окремі депутати. Так міський депутат Олег Ступник зауважує: “Дружина віддала саме дорожче – це свого чоловіка і батька дітей. Працівники виконавчого комітету (архітектор) іще кажуть, що вона щось не додала?! Це вони повинні все зробити, а дружина повинна тільки поставити свій підпис. Якщо не буде названа вулиця на честь Сергія Асєйкіна, я їм цього не вибачу.”

Нагадаємо, Сергій Асєйкін – Герой, Захисник, Волонтер, батько трьох дітей, з перших днів повномасштабної війни добровільно став на захист нашої держави, загинув 6 лютого 2023 року, нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.