Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні відносно директора одного із комунальних закладів охорони здоров’я м. Черкаси, внаслідок неналежного виконанням яким своїх службових обов’язків за бюджетні кошти здійснено закупівлю вживаних медичних виробів без перевірки їх якості та за відсутності передбачених законодавством документів, чим спричинено тяжкі наслідки у вигляді збитків охоронюваним законом інтересам комунального закладу у розмірі понад 2,2 млн гривень.

Злочин викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з  працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Вказаній особі 17.09.2020 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, – службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам юридичної особи.

Довідково: cанкція злочину передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Повідомляє прес-служба  Черкаської обласної прокуратури.